5:36 am - Thursday December 8, 2016

Indian Coast Guard Yantrik model question papers pdf Download – Coast Guard Yantrik previous year question papers

Indian Coast Guard Yantrik model question papers pdf Download – Coast Guard Yantrik previous year question papersIndian Coast Guard Yantrik Model Question Paper PDF Download – Yantrik Exam Indian Coast Guard Model Question Paper – Sample Model Question paper for preparing Indian Coast Guard Yantrik Recruitment Examination – Indian Coast Guard Yantrik  Examination previous year question papers Sample Papers

Indian Coast Guard exam placement papers Download With Answers

Last 5 years question papers of Indian Coast Guard Yantrik Diploma Electronics/Mechanical) exam

Indian Coast Guard exam placement papers Download With Answers

1. The bride settled…….. very well in the new environment.

(A) on

(B) down

(C) up

(D) off

Ans. (B)

2. His persuasive tone was able to tackle the boy whom other teachers had found……

(A) peripatetic

(B) obdurate

(C) tenacious

(D) squeamish

Ans. (B)

3. I always fall…….. old friends in times of need.

(A) over

(B) through

(C) back on

(D) off

Ans. (C)

4. The campers………. their tents at the base of the mountain.

(A) established

(B) grounded

(C) installed

(D) pitched

Ans. (D)

5. The party decided to take the shortest………… to its destination.

(A) root

(B) route

(C) distance

(D) direction

Ans. (B)

6. The manager needs to hold……… his anger.

(A) on

(B) with

(C) down

(D) back

Ans. (D)

7. The girl was very pleased……….. herself.

(A) in

(C) over

(B) on

(D) with

Ans. (D)

8. Desire………… self-expression is one of the basic qualities of man.

(A) for

(B) on

(C) by

(D) over

Ans. (A)

9. The farmers suffered because the monsoon did not arrive………. time.

(A) at

(B) by

(C) on

(D) after

Ans. (C)

10. If………… permits, we will go out for a walk.

(A) climate

(B) whether

(C) weather

(D) whither

Ans. (C)

Directions—(Q.11—20): In the following questions, four alternatives are given for the bold idiom/phrase. Choose the alternative which BEST EXPRESSES the MEANING of the bold idiom/ phrase and indicate your correct alternative.

11. The passing of anti-defection law struck a chill to the heart of every opportunistic legislator.

(A) caused anger

(B) caused relief

(C) aroused fear

(D) awakened bitterness

Ans. (C)

12. Our house is within a stone’s throw from the Red Building.

(A) far off

(B) far away

(C) very near to

(D) beside

Ans. (C)

13. He has a bone to pick with his cousin.

(A) reasonable agreement

(B) cause of quarrel

(C) cause of doubt

(D) difference of opinion

Ans. (B)

14. The day I graduated was a red-letter day for me.

(A) a dangerous day

(B) an important day

(C) an eventful day

(D) a formidable day

Ans. (B)

15. Many young artists were dropping names at the party to impress the gathering.

(A) talking proudly about their family members

(B) Using per names

(C) Hinting at high connections

(D) Talking informally

Ans. (D)

16. The teacher announced that she had no blue eyed boys in the class.

(A) Royal children

(B) Young boys

(C) Foreigners

(D) Favorites

Ans. (D)

17. The company has run into a lot of debts.

(A) Incurred

(B) Settled

(C) Opened up

(D) Avoided

Ans. (A)

18. He was confident that all his present sufferings will soon blow oer.

(A) Increase

(B) Pass off

(C) Be looked into

(D) Be taken care of

Ans. (B)

19. The teacher advised the students to take into account the advice given by the elders.

(A) To obey

(B) To neglect

(C) To consider

(D) To reject

Ans. (C)

20. The lawyer asked his assistant to collect the details regarding the pros and cons of the case.

(A) Ups and downs

(B) In and out

(C) Weak and strong

(D) For and against

Ans. (D)

Directions—(Q. Q. 21—25): In these questions, out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given bold words/sentence and indicate your correct answer.

21. A government by officials.

(A) Oligarchy

(B) Aristocracy

(C) Plutocracy

(D) Bureaucracy

Ans. (D)

22. One who walks in sleep?

(A) Somniloquist

(B) Egoist

(C) Somnambulist

(D) Altruist

Ans. (C)

23. Commencement of adjacent words with the same letter.

(A) Pun

(B) Alliteration

(C) Transferred epithet

(D) Oxymoron

Ans. (B)

24. A specialist who tests eyesight.

(A) Optician

(B) Ophthalmologist

(C) Ichthyologist

(D) Neurologist

Ans. (B)

25. A wall built to prevent the sea or a river from flooding an area

(A) Dam

(B) Mound

(C) Dyke

(D) Embankment

Ans. (D)

 

Filed in: Question Papers

10 Responses to “Indian Coast Guard Yantrik model question papers pdf Download – Coast Guard Yantrik previous year question papers”

  1. 05/29/2016 at 10:26 am #

    prectice set

  2. 05/29/2016 at 10:26 am #

    Igsfhhhgfffhhhhhhhhgggggggggggggg

  3. 07/30/2016 at 11:23 am #

    test papers

  4. 07/30/2016 at 11:45 am #

    i want test papers

  5. AKSHY KUMAR
    08/09/2016 at 4:36 pm #

    I need Indian coast gaurd yantrik model papers

  6. BALAMURUGAN R
    08/13/2016 at 12:42 am #

    please sent the last 5 years yantrik question papers with answers

  7. Prabhakaran
    08/22/2016 at 12:40 pm #

    I need the previous question papers for indian coastal yantrik exam in mechanical grade

  8. naveen kumar
    08/31/2016 at 7:48 am #

    I need previous year paper coast guard yantrik electronics

  9. naveen kumar
    08/31/2016 at 7:52 am #

    I need previous year paper coast guard yantrik electronic

  10. Udhaya
    10/04/2016 at 10:32 pm #

    Sir I want previous question papers for yantrik mechanical

Leave a Reply

*
error: Content is protected !!